+90 262 373 33 90

Sosyal Medyada Biz}

Kesintisiz Güç Kaynağı Uzmanı
Kesintisiz Güç Kaynağı Satış ve Servis !!! Uzman ekibimiz ve 20 yıllık tecrübemizle hizmetinizdeyiz.
TÜMÜNÜ GÖR

Sıkça Sorulan Sorular

AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
Siz değerli ziyaretçilerimiz için sıkça karşılaştığımız soruları derledik ve cevapları ile birlikte bilginize sunduk.
Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) nedir?
Kesintisiz güç kaynakları ,elektrik sisteminde oluşan aksaklıklardan, kritik yük olarak adlandırılan ,elektrikli cihazları koruyan elektronik bir cihazdır. Online KGK cihazları şebeke elektriği var ise bu enerjiyi içinde bulunan aküleri şarj etmek için kullanır ve bu arada kendisi elektrik üretir, elektrik kesildiği durumda ise aküden elektrik üretmeye devam ederek kritik yüklere sürekli ve kesintisiz elektrik sağlar.
Neden Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK)'na ihtiyaç duyulur
Yapılan araştırmalar göstermektedirki elektrik kesintileri ,voltaj düşmeleri ve şehir şebekesindeki kısa ve ani değişmeler bilgisayar sisteminizi ve bilgisayar kontrollu aygıtlarınıza zarar vermektedir. Firmanızdaki kritik yükleri dolayısı ile iş akışınızı bu tip problemlerden izole etmeniz gerekmektedir . Bu korumayı en iyi sağlayan aygıtlar Kesintisiz güç kaynaklarıdır.(KGK) Elektrik şebekeniz ne kadar kesintisiz olursa olsun herhangi bir doğal afet durumunda (fırtına yağmur) gibi durumlarda sürpriz kesinti olma olasılığı çok yüksektir ,binanızın dağıtım panosunda atan bir sigorta bile işinizi engelliyecek problem olarak ortaya çıkar.
Kaç tip Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) vardır?
On-Line : Daima devrede kalarak voltaj ve frekans regülasyonu yapar elektrik olduğunda aküleri şarj eder kesildiğinde akülerden elektrik üretir.
Line interaktif : Elektrik olduğunda devrede değildir sadece regülatör bölümü kademeli olarak basit voltaj regülasyonu yapar frekans regüle edilmez. Elektrik kesilince invertör bölümü devreye girer.
Off-Line : Elektrik olduğunda devrede değildir ve elektrik varken voltaj regülasyonu yapmaz.Şebeke belirlenen sınırların altına düşer veya üzerine çıkar ise devreye girer.
Hangi güçte Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) cihazına ihtiyacım olduğunu nasıl tayin ederim ?
KGK cihazları sisteminizde bulunan toplam kritik yük gücünü problemsiz olarak besleyebilmelidir. Bu durumda KGK cihazınızın gücü en az kritik yüklerinizin toplamı kadar olmalıdır. Cihazlarınızın arkasında bulunan güç etiketlerini toplama metodu ile ihtiyacınız olan toplam gücü bulabilirsiniz. Elde ettiğiniz değerin bir üst kademesindeki KGK yı seçmeniz performans açısından iyi olacaktır. Ayrıca firmamızın size sunmuş olduğu Ücretsiz Yük Tespiti Hizmetinden'de faydalanabiirsiniz.
Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) cihazları elektrik kesilince ne kadar süre çalışır ?
KGK cihazları elektrik kesilince ,enerjisini akü grubundan temin eder. Bu durumda elimizdeki enerji akülerin toplam enerjisi kadardır. Elektrik kesilince bu enerji yavaş yavaş tükenmeye başlar ve belirli bir süre sonra tamamen biter. Bu durumda KGK cihazı durur ve kritik yük enerjisiz kalır. Elektrik kesintisi sırasında ihtiyacınız olan çalışma süresini sağlayacak akü grubunu belirleyebilmek için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.
Elektrik kesilince ne kadar süre elektrik ihtiyacım olduğunu nasıl tayin ederim ?
Bu süre tamamen sizin çalışma şekliniz ile ilgilidir: Sürpriz kesintide sadece bilgilerinizin ve bilgisayar sisteminizin korunmasını istiyor iseniz kısa süreler (5-20 dakika) İşiniz kesintisiz hizmet vermeyi gerektiriyor ise uzun çalışma süreleri (1-3 saat) Firmamız her KGK modelini değişik akü süreli paketler ile piyasaya sunmaktadır ,bu konuda uzman satış kadromuz sizlere yardımcı olmaya hazırdır.
Monofaze ve Trifaze Online Kesintisiz Güç Kaynakları (KGK) hangi güç aralıklarında üretilir?
Kesin kural olmamakla beraber Online KGK’lar aşağıdaki güç aralıklarında üretilir:

1 Faz Giriş 1 Faz Çıkış Online Kesintisiz Güç Kaynakları 1 KVA – 10 KVA

3 Faz Giriş 1 Faz Çıkış Online Kesintisiz Güç Kaynakları 10 KVA – 20 KVA

3 Faz Giriş 3 Faz Çıkış Online Kesintisiz Güç Kaynakları 10 KVA – 1000 KVA

Jeneratör değil de neden UPS tercih etmeliyim ?

  1. Kesintisiz Çalışma - Modeline göre değişmekle beraber (minimum 7 sn) jeneratörün devreye girmesi ve çıkması sırasında mutlaka bir kesinti oluşmaktadır ki bu da elektronik cihazların hem elektrik kesilirken hem de tekrar gelirken olmak üzere iki defa kapanmasına sebep olurken , UPS’te böyle bir durum sözkonusu değildir.
  2. Yakıt ilavesi gerektirmez - Jeneratörler akaryakıt ile çalıştığından dolayı, depodaki yakıt durumunun takip edilip ilave yapılması gerekirken, UPS’te enerji akülerde depolandığından böyle bir durum yoktur.
  3. İdeal bir enerji sunar - Jeneratör sadece kesinti sırasında devreye girdiği için voltaj regülasyonu yapmaz, UPS ise kesinti olsun veya olmasın şehir şebekesi ile elektronik cihazların arasında çalıştığı için şehir şebekesindeki tüm düzensizlik ve parazitleri filtreleyerek cihazlarınıza temiz ve regüle edilmiş bir enerji sunar.
  4. Sessiz Çalışır – Jeneratör motor ihtiva ettiğinden dolayı aşırı gürültülü çalıştığı için binaların içinde çalıştırılamaz, UPS ‘te ise sadece fan sesi olduğu için böyle bir sorun yoktur.
  5. Bakım ve sarf malzeme giderleri düşüktür – Jeneratöre periyodik olarak yakıt ilavesi gereklidir, ayrıca hareketli parçalar çok olduğundan dolayı mekanik aşınma meydana gelir buda bakım giderlerini yükseltir, UPS’te ise böyle bir durum yoktur.
  6. Nakliye ve kurulumu ucuzdur – Jeneratörün hacim ve ağırlığından dolayı kurulumdan önce montaj platformunun hazırlanması gerekir, nakliyesi ve montajı maliyetlidir, UPS’te ise bu maliyetler çok daha düşüktür.
  7. Çevre Dostudur – Jeneratör karbon bazlı yakıt kullandığından dolayı hava kirliliğine sebep olmaktadır, UPS hava kirliliğine sebep olmaz.
  8. Verimlidir – Jeneratörlerde ortalama verim % 30 - % 40 civarında iken UPS’lerde bu oran %90’nın üzerindedir.

 

Call Now ButtonHızlı Teklif İste